Na 8 topinek
Doba přípravy: 20 minut
400 g čerstvého nebo mraženého hrášku
80–100 ml olivového oleje
šťáva z 1 citronu
8 plátků dobrého bílého chleba
3 ředkvičky
1 malá okurka
čerstvé bylinky
sůl
1. Do rendlíku napustím trochu vody a přivedu ji k varu. Pak ji mírně osolím, nasypu do ní hrášek a vařím ho asi 3 minuty. Má změknout jen trošku, aby si zachoval čerstvost.
2. Hrášek sliju přes cedník a vhodím do mixéru. Přiliju 2/3 olivového oleje a lehce rozmixuju, v pyré by měly zůstat i kousky hrášku. Přidám citronovou šťávu a sůl, případně podle chuti ještě trochu olivového oleje.
3. Připravím si topinky a potom z nich vykrájím kolečka. Topinky potřu hráškovou pomazánkou a ozdobím, plátky ředkvičky,i okurky a čerstvými bylinkami.